Bani în plus la pensie pentru 4 milioane de români

Bani în plus la pensie! Şeful Casei de pensii, Daniel Baciu a anunțat că peste 4 milioane de români vor beneficia de un nou ajutor. Este vorba despre sume cuprinse între 300 şi 500 de lei care vor fi acordate începând cu 1 octombrie.

Aceasta este a doua tranșă a unui ajutor financiar oferit de către Guvern în funcție de valoarea pensiei. Astfel, pensionarii pot primi sume variabile, în funcție de valoarea pensiei primite. Dacă pensia este mai mică, ajutorul va fi mai mare.

Ajutor financiar la pensie, oferit prin de OUG 168/2022

Șeful Casei de pensii, Daniel Baciu, a făcut acest anunț luni, 25 septembrie. El susține că ajutorul este oferit pensionarilor cu venituri lunare „mai mici sau egale cu 3.000 lei”.

Drept urmare, cei cu pensii de până în 1.500 lei, primesc un ajutor de 500 de lei. Pensionarii cu pensii între 1.501 – 2.000 lei, se încadrează pentru primirea sumei de 400 de lei. Vor primi un ajutor de 300 de lei pensionarii care au venituri cuprinse între 2.001 – 3.000 lei.

„Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

– venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, a explicat luni de şeful Casei de pensii, Daniel Baciu, citat de Antena 3 CNN.

Acest venit nu va putea fi executat silit prin poprire. Noua ordonanță stipulează că nivelul „veniturilor” este luat în considerare. Ceea ce înseamnă că se vor evalua și alte surse de venit în afara celor din pensii pentru determinarea eligibilității și a nivelului ajutorului acordat.

Acest lucru include posibile venituri din salarii și din indemnizația socială pentru pensionari. Cu toate acestea, ordonanța nu menționează explicit veniturile din activități independente, chirii, dividende sau drepturi de autor. Acest lucru sugerează că aceste tipuri de venituri ar putea să nu fie luate în calcul în procesul de evaluare pentru acordarea ajutorului financiar conform acestei ordonanțe.