Anunț major pentru toți părinții! Se dă startul înscrierilor în ciclul primar! Cererile se depun până pe 20 mai DOCUMENT

Ministerul Educației și Cercetării precizează că înscrierile în învățământul primar încep de miercuri, 17 martie. Autoritățile mai precizează că părinții, tutorii legali sau reprezentanții legali vor depune cererile tip de înscriere în perioada 29 martie – 28 aprilie.

Ministerul mai informează că înscrierile se vor efectua în două etape, prima etapă desfășurându-se în perioada 10-20 mai 2021. Procesarea cererilor se va face în perioada 10-11 mai, de către Comisia națională. În perioada 11-18 mai se va efectual procesarea cererilor la nivelul unităților de învățământ. Ulterior, pe 20 mai, vor fi afișate listele candidaților înmatriculați dar și numărul locurilor rămase. Ministerul mai spune că listele vor fi afișate atât online, pe site-ul inspectoratului școlar, cât și în format fizic în instituțiile de învățământ.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 21 mai – 4 iunie

MEC mai precizează, în comunicatul de presă trimis, că a două etapă a înscrierii va începe pe 21 mai și va consta în comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. În perioada 24 mai- 31 mai se va depune cererea tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții care nu au fost cuprinși la nicio unitate de învățământ din etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 4 iunie vor fi afișate listele atât în mediul online cât și în format fizic la fel ca la prima etapă.

Ministerul mai precizează că în perioada 1 septembrie – 1o septembrie se va efectua centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților, tutorilor legali sau a reprezentaților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Întregul document poate fi consultat aici.