”Diin cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă depusă pe carosabil), mai multe autotrenuri au rămas imobilizate duminică pe suprafaţa de rulare pe DN 76, în localitatea Dealu Mare, judeţul Hunedoara. Se circulă pe căte o bandă pe fiecare sens. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire”, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă si se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud  (DN 17 Pasul Tihuţa), Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş şi Suceava, nefiind impuse restricţii de circulaţie. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, ninge dar nu s-a depus strat de zăpadă pe carosabil pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva, A10 Sebeş-Turda şi A3 Câmpia Turzii-Nădăşelu.

Valorile de trafic se prezintă astfel:

·        DN 1 Ploieşti – Braşov: trafic intens, precipitaţii sub formă de ploaie, carosabil umed.

·        Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti: trafic normal.

·        Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa: trafic normal, fără precipitaţii.

·        DN 7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea-Sibiu: trafic normal.

Cod portocaliu și galben de ninsori

ANM a emis o atenţionare Cod galben valabilă până la ora 18:00 care vizează ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă.

„În intervalul menţionat, va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h şi viscol. În judeţele Suceava şi Neamţ vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile şi vor fi depuneri de polei. În zonele joase din regiunile intracarpatice vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ, iar în sud şi sud-est temporar vor fi ploi ce vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice”, transmite ANM.

În zeci de judeţe din centrul, nordul şi vestul ţării au fost emise atenţionări care vizează atât ninsori, cât şi depuneri de polei. Astfel, de duminică, de la ora 18:00, până luni, 27 februarie, la ora 15,  în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 centimetri iar pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, atenţionarea fiind de nivel Cod Galben.

De asemenea, un Cod portocaliu a intrat în vigoare duminică la ora 10:00, valabil până luni la ora 15:00 vizând ninsori abundente şi strat de zăpadă consistent în Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente.
Local şi temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută şi zăpadă troienită.