Pensionarii se adună în stradă. Este vorba de cei afiliaţi la trei mari organizaţii. Aceștia vor participa miercuri la două mitinguri. Unul este în Bucureşti, unul în faţa Administraţiei Prezidenţiale, iar celălalt în faţa sediului Guvernului.

Pensionarii se strâng în semn de protest faţă de faptul că pensiile nu au fost majorate cu 40%.

Acţiunile de protest sunt organizate de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România. La ele participă și Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România.

Înainte de debutul mitingurilor din Bucureşti, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat, pentru Agerpres, că organizaţiile de pensionari au cerut membrilor din toată ţara să iasă miercuri în stradă în faţa Prefecturilor din fiecare judeţ.

„Noi am cerut colegilor noştri din ţară, organizaţiilor de pensionari, ca astăzi la ora 11, când noi ne aflăm în Piaţa Victoriei, dumnealor se vor afla în faţa prefecturilor din întreaga ţară”, a afirmat preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România.

Pensionarii, proteste masive

Sindicaliştii din diferite sectoare de activitate şi pensionarii civili şi militari au protestat și în weekend. Ei s-au plâns de deciziile abuzive luate de autorităţi. Oamenii s-au dus în faţa Guvernului României, în faţa sediilor mai multor ambasade şi instituţii relevante din administraţia publică centrală.

Acţiunile de protest sunt organizate de Confederaţia Sindicală Naţională Meridican, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate/Consiliul Naţional al Societăţii Civile, sindicatele din Căile ferate, Federaţia Unirea a Pensionarilor etc şi se vor desfăşura între orele 11:00-13:00.

Creşterea pensiilor cu 40% este o iluzie, a transmis luni, 25 ianuarie, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. Raluca Turcan a explicat că țara noastră nu este în stare să facă efortul bugetar necesar acestei majorări.  Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a subliniat că „o majorare cu 40% a pensiilor înseamnă un efort bugetar de 138 de miliarde, pe care România în nicio etapă a dezvoltării ei, chiar şi în anii de pandemie, nu şi l-ar fi putut permite.”

FOTO: INQUAM/Octav Ganea