Teodor Meleșcanu, fostul președinte al Senatului, și-a anunțat demisia din funcția pe care a deținut-o pentru mai mulți ani, în urmă cu puțin timp. Judecătorii CCR au decis că alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului s-a făcut în mod neconstituțional. Cei care au sesizat Curtea Constituțională au fost parlamentarii ALDE, PNL, PMP, UDMR și unii senatori neafiliați.

În prezent, Teodor Meleșcanu este citat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), în calitate de martor. Acesta trebuie să depună mărturie în dosarul lui Viorel Mocanu, fostul agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit Digi 24.

Viorel Mocanu a pledat în favoarea lui Dragnea

Procurorii anticorupție îl cercetează pe Viorel Mocanu pentru că a pledat în favoarea fostului lider PSD şi în defavoarea statului român în cauza Dragnea vs România de la CEDO. Reamintim că, Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraților, a depus plângere la CEDO, împotriva României. Acesa ar fi reclamat faptul că nu ar fi beneficiat de un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a primit prima condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, amintim că Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, nu ar fi avizat pledoaria pro-Dragnea a Guvernului, în dosarul CEDO, pentru că nu i s-ar fi cerut un astfel de aviz. Se pare că, agentul guvernamental este subordonat Ministerului Afacerilor Externe, condus la acea vreme de actualul preşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu.