De asemenea, alte două localități intră însă sub restricții, pentru că a crescut rata de infectare. Conform autorităţilor judeţene din Arad, în localitatea Dezna incidența a scăzut la 3,54 de la 5,33 la mie. Astfel, se vor aplica restricțiile aferente depășirii incidienței 3 la mie pentru încă două săptămâni.

Scapă de restricții

Din fericire, localitățile arădene Moneasa și Fântânele scapă de restricții, după ce infectările s-au redus sub 2 la mie. De astăzi, restricțiile vor fi eliminate.

Mai multe localități au depășit 2 la mia de locuitori.

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 159 din 11.09.2021, se impune instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale Budacu de Jos, Lunca Ilvei și Parva, unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Intră în vigoare de azi, 12 septembrie

Mai sunt în vigoare măsuri restrictive aferente localităților cu incidență peste 2 dar până în 3 pentru Căianu Mic, Chiochiș, Galații Bistriței, Rebrișoara, Nușeni, Coșbuc, Bistrița, Livezile, Târlișua iar pentru incidență peste 4 la Șieu Măgheruș, Nușeni.

În localitățile unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3, sunt prevăzute următoarele măsuri: competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, săli de cinema și de spectacole cu participarea publicului până la 70% din capacitate, activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, nunți și botezuri cu maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior (excepții dacă toate persoanele sunt vaccinate), baruri, cluburi și discoteci deschise până la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate, piscine interioare și săli de jocuri deschise până la 70% din capacitate.

În localitățile unde incidența depășește 3 și este mai mică de 4, nu sunt permise organizarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele și terase, piscine interioare, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

În localitățile unde incidența depășește 4, se adaugă: obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00, precum și suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea