Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în România. Președintele Klaus Iohannis intervine în forță și dezvăluie problemele cu care se confruntă țara noastră.

Se amână noul an școlar?!

Șeful statului ia măsuri clare. Peste doar câteva zile va avea o discuție cu specialiștii pentru a vedea în ce condiții se pot redeschide școlile în septembrie. Iohannis avertizează însă. Pandemia nu va fi învinsă până în luna septembrie.

„Vom avea o discutie cu toți specialiștii săptămâna viitoare. Voi avea răspunsuri mult mai clare. Școala sigur nu va începe în condiții normale. Nu va dispărea pandemia până în septembrie. Vom avea un scenariu mixt. Școală normală sau mai mult online, sau mixt. Cum vor decurge aceste lucruri, vom stabili într-o săptămână două și va fi comunicat publicului” , a spus șeful statului.

Iohannis a vorbit și despre eventualul vaccin împotriva coronavirusului. „Ministerul Sănătății a făcut pașii necesari pentru contractarea vaccinului anti COVID-19 dacă va fi disponibil. Suntem prinși în procedură ca și celelalte țări din Uniunea Europeană”, a mai spus Iohannis.