Gheorghe Boeru, preşedintele companiei Romair Consulting, specializată pe consultanţă în infrastructură, a declarat, pentru Mediafax, că legea se aplică pentru firmele care fac studii de fezabilitate care înglobează şi cercetare, dar şi inovare.

“Din punctul de vedere al experţiilor nostri, ordonanţa este foarte bună şi îşi produce efectul pentru societăţile care introduc pe lângă studii de fezabilitate, cum facem noi, şi elemente de cercetare şi inovare”, afirmă consultantul.

“Colegii mei îmi spun că cei care beneficiază de aşa ceva sunt fie institute, fie societăţi care fac numai cercetare şi inovare. Este o lege foarte bună. Din toate studiile de cercetare pe care le-am făcut, eu susţin că unele că reprezintă inovare, dar în alt sens. De exemplu, în cazul autostrăzii Comarnic-Braşov , s-a încercat construcţia ei timp de zece ani, dar nu s-a reuşit. Eu am venit cu un studiu de oportunitate şi am găsit soluţie de finanţare şi la UE şi de cofinanţare şi de execuţie. Pentru mine este un studiu de oportunitate care nu este echivalentul unui studiu de inovare. Aşa interpretează colegii mei, care spun că în cazul nostru nu se aplică. Dacă studiul de fezabilitate ar îngloba şi cercetare şi dezvoltare atunci s-ar aplica. Dar câte firme fac aşa ceva?”, susţine Gheorghe Boeru.