Tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, pot face gratuit școala de șoferi pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D. Totul, în cadrul unui program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate, ce include decontarea tuturor cheltuielilor aferente dobândirii unui permis de conducere.

“Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, de Fundaţia pentru Comunitate.

Ce acte sunt necesare pentru înscriere

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii:

  • scrisoare de motivare personală;
  • anchetă socială;
  • în cazul minorilor o declaraţie din partea părintelui sau a reprezentantului legal;
  • în cazul celor peste 18 ani o declaraţie de susţinere din partea unui mentor;
  • ofertă de preţ de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Pentru a-şi spori şansele de a face gratuit școala de șoferi, cei interesaţi pot trimite, opţional, o adeverinţă din partea unui angajator. Din aceasta trebuie să reiasă că permisul de conducere este important în obţinerea unui loc de muncă, respectiv o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituţii de stat.

Școala de șoferi este plătită integral

“Mesajul nostru este foarte simplu: plătim școala de șoferi. Prin acest program plătim costurile școlii de șoferi, cuprinse între 1.300 şi 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar şi alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular şi în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanţările pe care le acordăm. Pentru acordarea finanţării avem în vedere situaţia materială a solicitantului, dar şi modul în care acesta reuşeşte să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a declarat, pentru Agerpres, Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate

Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile şi examenul, iar alţi 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.