„Este un subiect aparent conex, dar nu este deloc aşa. Este un subiect care mă interesează cu prioritate. În mod evident, vedem şi noi nişte schimbări în piaţa muncii şi vedem oportună regândirea abordării vizavi de programele de formare.

Faptul că vom crea cu ajutorul dumneavoastră acest cadru, vom norma modul în care se va putea face formare profesională de la distanţă pentru acele tipuri de programe de formare pentru care se poate face inclusiv componenta de practică folosind tehnologia”, a spus ministrul Muncii.

”Este vorba despre a ține pasul cu schimbările”

Nu este vorba doar de a face o infuzie de bani pentru plata salariilor, e vorba în acest moment şi de a ţine pasul cu schimbările necesare în pregătirea salariaţilor după ce această perioadă a trecut, cu privire la care în mod evident au reieşit nişte nevoi de ajustare a pregătirii persoanelor care lucrează în companii, respectiv angajarea altora cu noi stiluri, cu noi abilităţi”, a declarat Violeta Alexandru, în cadrul videoconferinţei „VorbIMM despre: restartarea şi flexibilizarea forţei de muncă”.