În același timp, surse interne confirmă plecarea acestuia.

OnePlus, unul dintre primele branduri de smartphone-uri care s-a diferenţiat prin vânzarea unor “aproape flagship-uri” la preţuri mult mai mici decât concurenţa, a rămas fără unul din membrii fondatori.

Compania chineză a fost înfiinţată în decembrie 2013 de către Carl Pei şi Pete Lau, doi foşti angajaţi ai Oppo. Acum, Carl Pei pleacă cu totul din companie, lăsând-o pe mâna lui Pete Lau.

Imediat după ce informaţia a devenit publică, Carl Pei a anunţat că a plecat pentru a-şi înfiinţa propria companie, fără să specifice ce va face şi ce va vinde viitoare companiei. Totuși, este foarte posibil să fie vorba aceeaşi gamă de activitate ca OnePlus.

Cine îi ia locul

Compania ia măsuri, iar în locul lui Pei va fi promovată Emily Dai, cea care se ocupa până acum de operaţiunile din India ale companiei.

Totodată, surse anonime vorbesc despre o luptă pentru putere între cei doi co-fondatori, în ultima vreme, luptă câştigată, din câte se pare, de Pete Lau.

Carl Pei a fost figura publică a companiei în ultimii ani, el prezentând evenimentele de lansare ale produselor noi şi având mult mai multă influenţă decât Lau în regiunile în care se vorbeşte limba engleză.

Plecarea lui Pei vine la puţin timp după ce OnePlus a lansat o nouă serie de smartphone-uri de clasă mijlocie, sub brandul Nord.