Sphera Franchise Group anunță numirea lui Călin Ionescu în calitate de Director General Executiv al companiei, cu un mandat de 2 ani și 7 luni, până la data de 1 mai 2023.

Călin Ionescu a îndeplinit rolul de Director General interimar al Sphera începând cu luna aprilie a acestui an. Decizia de numire, respectiv de validare pentru un mandat consolidat, a fost luată în ședința Consiliului de Administrație din 8 octombrie.

”Adaptarea business-ului într-un mediu complicat”

”Sunt onorat de numire și pregătit să continuăm proiectele începute. Traversăm o perioadă dificilă pentru sectorul HoReCa, ce ne ambiționează să venim cu soluții inovatoare pentru probleme cu care nu ne-am mai confruntat și care ne determină să fim flexibili și proactivi.

În ultimele luni, am luat decizii care deja au produs efectele dorite, prin faptul că au atenuat impactul financiar al măsurilor de control asupra răspândirii pandemiei.

În acest context, obiectivele mele sunt să continuăm adaptarea business-ului într-un mediu complicat, astfel încât să îi garantăm sustenabilitatea și locul de top în preferințele clienților”, a declarat Călin Ionescu, Director General Executiv, Sphera.

A renunțat la statul de membru în Consiliul de Administrație

În aceeași ședință, Consiliul de Administrație a luat act de renunțarea domnului Anastasios Tzoulas la prerogativele sale de membru al Consiliului de Administrație, Vicepreședinte al Consiliului, precum și la statutul de membru al Comitetului de Audit al Sphera Franchise Group.

Renunțarea la mandat este efectivă începând de astăzi, 9 octombrie.

”Îi mulțumim domnului Anastasios Tzoulas pentru contribuiția sa valoroasă la activitatea Sphera și îi dorim succes în proiectele viitoare”, a adăugat Călin Ionescu, Director General Executiv, Sphera.

KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, sub umbrela Sphera

Sphera Franchise Group S.A. este un holding ce reunește sub umbrela sa companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell în România, KFC în Republica Moldova şi KFC în Italia.

Lanţul de restaurante KFC, prezent în România din anul 1997, deține 82 de restaurante în București și în alte orașe ale țării, precum Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitești, Sibiu, Constanța sau Brașov. De asemenea, operează două restaurante în Chișinău, Republica Moldova, și 16 în Italia.

Taco Bell, principalul brand de tip „quick service restaurants” (QSR) din lume care oferă produse de inspirație mexicană, este prezent pe piața din România din octombrie 2017. Rețeaua este formată din 10 restaurante în București, Cluj, Brașov, Constanța și Ploiești.

Pizza Hut a intrat pe piaţa din România în 1994, odată cu deschiderea primei locaţii din Calea Dorobanţilor, iar în prezent deţine 23 de restaurante la nivel de reţea, în toată țara.