Violeta Alexandru a scris într-un mesaj postat miercuri, 25 noiembrie, pe Facebook, despre situația pensiilor comunitare din Italia și Spania ,, Avansăm și cu privire la deciziile restante pentru pensii comunitare Italia. Adevărat, indiferență de implicare între autoritățile din Italia și cele din Spania. Și numărul de dosare mult mai mare pe Italia dar și dialogul mai complicat. Nici nu mă gândesc să renunț. Trebuie să recuperăm mii de dosare nelucrate la timpul lor. „, a scris ministrul.

Situația pensiilor naționale

De asemenea, ministrul Muncii a scris și despre situația actuală a pensiilor din România ,, Revin și cu situația pensiilor naționale. Chiar vreau să închid pe zero și aici și să văd toate lucrurile rezolvate. Nici măcar 2 restanțe nu accept. Așa mi se spune, nu mai avem întârzieri, doar 2,3 dosare nelucrate … Cum adică nu mai sunt restanțe când mai sunt 2? Acestea ce sunt? Lejeritatea cu care se vorbește despre dosarul unui om mă face să cred că mai e de muncă pentru ca, dincolo de conținutul unui dosar, să se înțeleagă că este viața profesională a unei persoane. „, a precizat Violeta Alexandru.

Aceasta a vorbit despre indiferența și lipsurile din sistem ,, După luni în care nu am slăbit nicio clipă atenția pe subiect, au început scuzele din sistem. E greu … Dar pentru pensionari nu o fi greu să aștepte de atâtea luni deciziile (mai ales la recalculare)? Este o întrebare simplă.”, a scris ministrul Muncii.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale cere performanță din partea sistemului de administrație, pentru ca problemele să fie rezolvate ,,la zi și bine făcute”. Violeta Alexandru a lansat un manifest pe rețelele de socializare, reprezentat prin ,,#ScapamdeNusepoate”.

,,De ce o fi mai important pentru sistemul public să se plângă pentru că e greu în loc să se bucure când este cu lucrurile la zi și bine făcute? Energie consumată pentru a spune prea des #nusepoate. Ba, chiar se poate. Administrația poate fi determinată să facă și performanță.”, a scris Violeta Alexandru.