Scena politică s-a întors împotriva lui Klaus Iohannis? Ion Cristoiu: Există un complot politico-mediatic

Ziaristul Ion Cristoiu a acuzat că în presă există „generali și colonei” care, după ce l-au susținut pe președintele Klaus Iohannis, s-au întors împotriva lui și „îl fac țăndări”.

„Este o campanie împotriva lui Klaus Iohannis. Nu știu cine e în spate. Este o campanie împotriva lui Florin Cîțu”, a declarat Ion Cristoiu la Antena 3.

Un torent de articole împotriva președintelui

„Tot felul de generali, colonei, locotenenți colonei, în presă, care îl aplaudau când a coborât cu geacă în piață, îl aplaudau când înjură PSD, și n-au suflat o vorba despre faptul că e leneș, comod. Acum văd un torent de articole în ziarele pro-Cotroceni până nu demult, care îl fac țăndări, că n-a făcut nimic. Păi, eu când scriam…

Din 2014, au trecut șapte ani, niciunul din ăștia nu a zis nimic de Klaus Iohannis. Eu am scris. Câtă vreme, și nu va fi mult, e o conspirație, care nu îmi dau seama ce urmărește. O conspirație din care face presă. Un complot politico-mediatic, așa îi spun eu…”, a declarat Ion Cristoiu.

Război civil în PNL

Amintim că ziaristul Ion Cristoiu a vorbit anterior și despre cursa pentru președinția PNL. Acesta a criticat aspru implicarea premierului Florin Cîțu, susținând că a reușit să transforme bătălia internă din partid, aproape ca un război civil, din cauza căruia România va avea de suferit.

În cadrul emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News, publicistul susține că alegerile interne din PNL nu erau ”o nenorocire” dacă premierul Cîțu nu-și anunța candidatura la șefia PNL, decizie care a dus însă la încleștarea a două găști în partid.

El susține că premierul este susținut de o gașcă din partid, și totodată are și o funcție importantă în politica românescă.

„Și a venit nenorocirea acestor alegeri din PNL. Ele nu erau o nenorocire dacă nu se înscria în cursă premierul României.(…) S-a înscris premierul României, care fiind și slab și susținut de o gașcă, a transformat PNL într-un adevărat război civil, în care cele două grupări, găști, sunt încleștate. Puțină lume știe ce bătălie e între ei.

Bătălia care se duce nu este o bătălie surâzătoare. Puteau să fie alegeri cum a fost pe vremea lui Dragnea. Adică dl. Ludovic Orban era sigur că va câștiga, se înscriau acolo 2-3 pițifelnici și asta era. Ori, a intrat un candidat care e premierul României”, a afirmat publicistul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin