Nu am zis până acum nimic, pentru că toată povestea asta pute a Dragnea combinat cu Coldea, adică a hoit, de la o poșta. De ce cred eu așa? Cred așa pentru că dacă Hellvig, înghesuit de Coldea să semneze Protocolul la care îl obliga Ordonanța de Urgență „Prună”, nu ar fi semnat, ar fi pățit precum alți consilieri ai lui Iohannis. Fie ar fi trebuit să dispară pe la vreo ambasadă, ca Dan Mihalache, salvat la Londra de Iohannis de la a fi paradit de cuplul de temniceri Coldea-Kovesi, fie ar fi intrat în mașina de tocat carne de om a acelorași Coldea-Kovesi, precum George Scutaru, paradit cu un dosar DNA, în care tocmai a fost achitat recent pentru că „fapta nu există”. Cu atât mai mult cu cât, gruparea infracțională Coldea-Kovesi mai încercase cu el, cu Hellvig, aceeași manevră de epurare, prin intermediul lui Horia Georgescu, brațul Binomului SRI-DNA de la ANI. Nu mai punem la socoteală faptul că același cuplu criminal împingea procese și strângea date s-o înfunde, la o adică, direct pe „prima doamnă”, adică, să-l lege la gard direct pe președintele Iohannis, scopul lor final fiind să conducă țara prin orice mijloc.

Cu atât mai al dracului nu halesc povestea asta, cu cât la puțină vreme după ce l-a decartat pe Coldea, Hellvig a denunțat Protocolul. Și mai mult: nu știu să existe nici cea mai vagă umbră de persoană, care să fi fost paradită în baza acestui Protocol. Dacă există însă așa ceva, o rog din suflet pe acea persoană să mă caute: scriu imediat despre ce și cum a pățit.

Sa vă dau și CHEIA! Vă amintiți declarația lui Coldea în care arăta ce a pierdut țara prin tragerea lui pe dreapta, declarația aia cu Iuda? Dacă nu, uite-o aici:

 „Cred că e momentul potrivit să reamintesc un celebru personaj biblic care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginți. Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Lucrurile nu s-au putut repara și răul făcut nu a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfârșit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică, astăzi, același lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal și fără pic de rușine. Ba mai mult, chiar par să își facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții fundamentale și capacități democratice de apărare și protecție a statului român. Poate ar fi bine cu toții să reflectăm la acest episod biblic și la altfel de personaje.”

 

Ei bine, când vorbea despre „trădătorul pe 30 de arginți”, adică despre Iuda, Coldea îl avea în vedere pe Hellvig. Adică el, Coldea, ar fi Isus Hristos, cum ar veni. Ni-nooo, ni-nooo, ni-nooo! Revenind, prin semnarea Protocolului, Hellvig a proiectat cuplului Coldea-Kovesi aparența că o arde cu ei, cu cei doi, și că dacă el o arde cu ei, clar, o arde și Iohannis cu ei, deci Statul Paralel merge mai departe. Cum ar spune comuniștii „le-a adormit vigilența”. Astfel, Hellvig a putut mai întâi să-l trântească-surpriză pe Coldea, asta după ce CCR scosese deja SRI din Binom și o lăsase pe Kovesi pe post de fiică a ploii, după care, s-o decarteze pe îndelete și pe Kovesi, în baza unei combinații mai complexe, în care să pară că Iohannis se luptă alături de șefa DNA, ca să nu-și piardă electoratul tefelist.

Să ne amintim! Dragnea îi mângâia ghipsul lui Koveși, tăia porci ca să-i halească cu Coldea și Kovesi prin vilele umeuri ale SRI și, mai ales, același cuplu sinistru l-a înfipt în fruntea PSD, mai întâi interimar, apoi de tot. Știind toate astea, acum să-l cred la faza cu Protocolul? Șă-i fac astfel jocurile lui Coldea? Să fiu alături de el în eliminarea lui Hellvig? Să-l las să se auto-citeze triumfător: „Ca orice trădător, destinul lui a sfârșit tragic!”? Exclus!

Dacă Dragnea începea mai întâi meciul cu Ordonanța lui Prună și apoi trecea la scandal pe anularea consecințelor Ordonanței, poate că mă păcălea și îl credeam.