O jurnalistă de la Deutsche Welle a venit cu dezvăluiri incendiare legate de scandalul momentului, susținând că are dovezi că baroni locali din România au legături cu firmele care duc români la abatoarele din Germania. Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, a făcut o serie de afirmații grave, duminică seară la Digi24. Ea a menționat că un politician român ar fi implicat într-o astfel de afacere.

„Am reușit să aflu, deocamdată, de la oamenii care au fost aduși de aceste firme, de la sindicatele care se ocupă de consilierea lor, din păcate nu și de la firmele care racolează oameni în România și care îi țin aici în condiții improprii pentru locuit. O parte dintre acești subcontractori au fost condamnați în urmă cu trei-patru ani, a avut loc un proces la Duisburg, numit atunci de presă „războiul mafiei abatoarelor” în care principalul acuzat, un om de afaceri german, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Era vorba despre evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Au fost condamnați cel puțin și trei români din firme de intermediere, Al patrulea a reușit să plece, a ajuns în România, și-a schimbat identitatea, găsit de Interpol a decis să se sinucidă”, a comentat Alina Kuhnel.

Potrivit informațiilor furnizate de jurnalista germană. politicienii din România sunt implicați în racolarea de muncitori pentru Germania.

„Putem spune că este vorba despre baroni locali (…) care au legături cu aceste firme. Persoana despre care vorbesc este activă politic în România. La Deutsche Welle vom oferi zilele următoare mai multe informații”, a anunțat ea.

Jurnalista ar avea documente care probează că muncitorii români aflați în carantină sunt informați că-și vor primi doar 60-70% din salariu, deși statul germani suportă cheltuielile în întregime.