Institutul Clinic Fundeni este zguduit de un scadal de corupție după ce marți, procurorii DNA au anunțat că doi foști șefi din Institutul Clinic Fundeni au acceptat să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției. Cei în cauză sunt Emilia Grigore, la data faptelor directorul financiar-contabil al Institutului și Adrian Pârvulescu, la data faptelor șeful Biroului Achiziții Publice din cadrul Institutului.

Surse judiciare citate de justnews, au susținut că la mijloc se află și foști miniștri, foști directori ai Institutului, mari personalități medicale și importanți oameni de afaceri. În cazul celor doi inculpați s-a dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Cei inculpați au recunoscut că au oferit date confidențiale unor oameni de afaceri pentru ca firmele acestora să poată încheia contracte de echipamente și produse medicale cu Institutul Clinic Fundeni. Cei doi au recunoscut comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, a mai spus sursa citată.