Campania pentru alegerile europarlamentare a fost centrată aproape total pe Dacian Cioloș și pare a fi doar un preludiu pentru ceea ce urmează. Și adversarii fostului premier știu că nu va fi ușor cu încă un candidat pe dreapta, așa că s-au ascuțit săbiile. Mai multe mesaje trimise pe telefonul mobil i-ar putea crea probleme de ordin penal lui Dacian Cioloș. Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru “angajarea eforturilor umane si materiale implicate de mobilizarea membrilor si simpatizantilor de partid de la nivel local, pentru a merge la adresele cetatenilor si a exercita, in acest mod, presiuni asupra lor in scopul participarii la vot”.

Acum mai mulți oameni susțin că au primit mesaje vocale de la Dacian Cioloș în scop electoral, în condițiile în care nu au acordat permisiunea de a le fi folosite numerele de telefon. Utilizarea datelor cu caracter personal fără acord este pedepsită și aspru sancționată și de UE.

Una dintre româncele care au primit mesaj vocal cu Dacian Cioloș a spus că este revoltată și susține că i-au fost încălcate drepturile, conform ultimei reforme de protecție a datelor personale. Numărul de la care românii sunt apelați pentru a fi îndemnați, prin vocea lui Cioloș, la vot este 0768 569 026.

”În cursul zilei am primit un apel telefonic de la dl Dacian Cioloș. Nu sunt simpatizant și nici nu mi-am dat acordul ca numărul meu de telefon să fie folosit în scop electoral. Dl Dacian Cioloș, dacă vrea ca statul de drept să fie respectat, trebuie să respecte înainte legile acestui stat.”, e mesajul femeii revoltate pentru că numărul său de telefon a fost folosit fără acordul său. Cazul a fost prezentat și de Victor Ciutacu, la România TV.