Documente ale MI6 din Marea Britanie și Mossad din Israel sunt incluse, împreună cu FSB-ul rusesc, SSA din Africa de Sud și serviciul australian de spionaj ASIO. Nicio agenție de informații americană nu apare în această uriaşă scurgere de informaţii, mai scrie Business Insider.

Al-Jazeera va publica scurgerile de informații în zilele următoare în comuniune cu publicaţia The Guardian, promițând că vor oferi "o perspectivă fără precedent în relaţiile operaționale ale domeniului din umbră și extrem de politizat al spionajului la nivel mondial."

 

 

Documentele datează din perioada 2006 până în December 2014. Ele vor fi redactate înainte de a fi publicate, dar conţinutul lor nu este cunoscut dar se spune că includ:

  • Evaluările Israelului în privinţa capacităţilor nucleare ale Iranului;

 

  • O operaţiune MI6 de recrutare a unui agent nord-coreean;

 

  • Un complot vizând asasinarea unui lider de sindicat african.

 

Sursa documentelor pare a fi o scurgere din agenția SSA a Africii de Sud, inclusiv "informări detaliate și analize interne scrise de agenți ai Agenției Securității de Stat din Africa de Sud", precum și o "corespondență secretă cu agenția de informații a Statelor Unite, CIA, MI6 din Marea Britanie, Mossad-ul israelian, FSB-ul din Rusia și operativi ai Iranului, precum si zeci de alte servicii din Asia până în Orientul Mijlociu și Africa."