Monica Melencu, mama Luizei Melencu, a anunţat că va face o solicitare urgentă pentru refacerea expertizei în cazul presupusei ucideri a fiicei sale. Monica Melencu este sigură că Luiza nu este moartă, ci a căzut victimă unei reţele de trafic de persoane, însă se declară dezamăgită şi spune că nu mai are încredere în instituţiile statului român. “Atât cer: toată țara să fie alături de noi, să nu mușamalizăm acest caz, pentru că în joc este viața acestor copii”, a precizat femeia, într-o intervenţie la România TV.

“Nu vreau să-mi îngrop copilul de viu! Pentru că știu că Luiza a fost traficată și nu este moartă. Am făcut tot posibilul și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a demonstra că acest copil nu este mort. Instituțiile statului le vor cu orice preț moarte.

Împreună cu doamna avocat Carmen Obârșanu am stabilit să cerem refacerea expertizei în cazul Luizei. Nu mai am încredere în instituțiile statului. Sunt foarte dezamăgită. Atât cer: toată țara să fie alături de noi, să nu mușamalizăm acest caz, pentru că în joc este viața acestor copii”, a declarat, emoţionată, Monica Melencu.

Ce a decis în această săptămână Tribunalul Olt?

În schimb, judecătorii de la Tribunalul Olt au decis miercuri, 3 iunie, că dosarul întocmit de procurorii DIICOT este legal întocmit, iar asta înseamnă că se poate trece la judecata pe fond. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile la instanţa superioară. De-a lungul ultimilor luni, s-a discutat în mod repetat despre competenţa parchetului DIICOT de a instrumenta dosarul Caracal, însă judecătorii au decis că totul a fost întocmit legal.

Familiile celor două victime ale lui Gheorghe Dincă, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, au cerut judecătorului de cameră preliminară să retrimită rechizitoriul la procurori, pentru a se realiza completarea urmăririi penale.