Hidroelectrica va scădea, de la 1 ianuarie, preţul energiei electrice şi pentru clienţi casnici deja existenţi în portofoliul companiei, după ce, săptămâna trecută, anunţase aceeaşi reducere pentru clienţii noi, potrivit unui comunicat al producătorului de energie, transmis joi.

Potrivit comunicatului, în contextul actualizării ofertei de furnizare a Hidroelectrica pentru consumatorii casnici, respectiv reducerea preţului energiei active de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor, compania anunţă clienţii deja existenţi că şi aceştia vor beneficia de noile preţuri, mai avantajoase, termenele şi condiţiile contractelor deja semnate urmând a fi actualizate în acest sens.

„Este un semn de respect faţă de clienţii noştri. Toţi cei care au ales deja oferta Hidroelectrica trebuie să aibă certitudinea că se pot bucura de cele mai bune condiţii contractuale pe care compania le poate oferi la un anumit moment. Politica noastră comercială înseamnă atragerea consumatorilor către un parteneriat corect, în care fiecare dă tot ce are mai bun, din proprie iniţiativă”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Compania vrea să atragă noi clienți odată cu liberalizarea completă a pieței

Hidroelectrica este cel mai mare producător român de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Planurile strategice ale companei includ diversificarea portofoliului de producţie către zona energiei verzi şi a serviciilor adiacente: înfiinţarea/achiziţionarea de parcuri eoliene onshore şi offshore, fotovoltaice, producţie de hidrogen, dezvoltarea unei reţele de staţii de încărcare a automobilelor electrice etc.

Hidroelectrica a anunțat deja săptămâna trecută că reduce prețul energiei pentru clienții noi. Acţiunea este ca urmare a strategiei companiei de a-şi creşte numărul de clienţi pe zona de furnizare odată cu liberalizarea completă a pieţei de energie.

„Ne dorim să aducem energie românească în casele românilor, de la producător, direct la consumator. Suntem racordaţi la realităţile momentului şi aşteptăm cu interes deschiderea pieţei de energie. Hidroelectrica a demonstrat că este o companie competitivă şi că adevărata performanţă se vede atunci când există piaţă concurenţială. Avem speranţe mari pentru anul 2021 şi suntem convinşi că eliminarea distorsiunilor arbitrare produse de OUG 114 va avea ca efect obţinerea unor preţuri corecte la electricitate, precum şi stimularea investiţiilor în sector”, declara Bogdan Badea.