Pentru a intra in randul tarilor civilizate trebuie sa avem salarii decente, care sa asigure un mod de viata dincolo de limita supravieturiii de azi pe maine.

Profitand de anul electoral, sindicatele au fortat mana guvernului cerand o majorare a salariului minim. Dupa cateva schimburi de replici de genul „nu se poate, sa mai vedem”, in cele din urma s-a ajuns la un acord.

Salariul minim va fi majorat cu certitudine. Ba, mai mult decat atat, pentru ca promisiunile nu costa nimic ci, dimpotriva, fac bine in preajma alegerilor, s-a avansat ideea ca salariul minim sa ajunga pana la 1325 lei. Evident, nu acum ci in… 2014.

Deocamdata, ce se stie cu certitudine e faptul ca de la  1 octombrie salariul minim va fi de 540 de lei, urmand ca de la 1 ianuarie anul viitor sa ajunga la 600 de lei, cu o crestere ulterioara graduala de o suta de lei pe an.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ca salariul minim brut ar putea creste mai mult in 2009, daca se intrunesc anumite conditii.

„Venitul minim poate creste la 630 lei din 1 iulie 2009, daca salariul mediu depaseste cu 5% prognoza stabilita, in octombrie, pentru anul urmator”, a precizat Varujan Vosganian.