Salariu de peste 10 mii de lei, fără nicio activitate

Este vorba despre Gabriel Harabagiu, care a fost demis din funcția de manager al orașului Iași. Acesta a cerut concediu de odihnă pentru o lună după ce a fost pus sub control judiciar. În momentul de față, primarul Mihai Chirica i-a oferit funcția de director al Serviciului Relații Comunitare și Politici Publice.

Trebuie menționat că salariul brut pentru funcția respectivă este de 11.500 lei (7.000 de lei net/lună). Totuși, Harabagiu nu a avut nicio zi de activitate la birou și spune că va pleca într-un concediu de creștere a copilului, timp de doi ani, imediat ce termină actualul concediu, conform informațiilor transmise de reporteris.ro

Nu s-a ocupat de nimic concret

Funcția respectivă este însoțită de un salariu brut lunar de 11.500 de lei iar venitul net este de circa 7.000 de lei lunar. Precum în toamnă, Gabriel Harabagiu nu a avut activitate la birou iar serviciul pe care îl conduce nu s-a ocupat de nimic concret, notează sursa menționată.

Totodată, venitul acestuia este raportat la salariul pe care l-a avut drept city-manager. În concediul de creștere a copilului, indemnizația sa va fi calculată în funcție de venitul pe ultimul an, când a avut inclusiv calitatea de viceprimar.

„Acum am concediu de odihnă pentru o lună. Imediat ce-l termin intru, pentru doi ani, în concediu de creștere a copilului. Asta voi face în următoarea perioadă”, a spus Gabriel Harabagiu, când a fost întrebat despre activitatea sa.

Conform fișei de atribuții aprobată în Consiliul Local, directorul Serviciului Relații Comunitare și Politici Publice promovează economia Iașului și stabilește relații cu parteneri economici locali, naționali sau internaționali.

Sursă foto: Dreamstime