„Cred că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a oamenilor din comunitatea sa și, ca să fac o propunere explicită, în proiectul nostru, în urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro pe lună, salariul net. Asta înseamnă 6800 de lei pe lună salariul net, salariul mediu al bucureștenilor,” a declarat astăzi Nicușor Dan într-o conferință de presă.

„Vorbim de o creștere cu 60%, față de valoarea salariului din acest moment. O să arătăm cum putem să ajungem acolo, dar înainte de asta vreau să fac o analiză pe ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani. Avem aici datele de la Institutul Național de Statistică privind creșterea salariului mediu în mai multe județe din România. Este vorba de județe, nu de orașe, în ultimii 4 ani,” a mai spus candidatul dreptei la Primăria Capitalei.

„Bucureștiul este mult sub județe cu administrație de dreapta, de fapt, doar 3 județe din România sunt mai slabe decât Bucureștiul la acest indicator al creșterii veniturilor populației și, bineînțeles, acestea sunt județe, nu există date statistice pentru orașele: Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara. Foarte probabil ele sunt mult mai mari decât județele care cuprind și o populație rurală și în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos,” a mai spus Nicușor Dan.

Fiecare bucureștean a pierdut 100 de euro pe lună

„În medie, fiecare bucureștean, din cauza administrației PSD, a pierdut 100 euro pe lună. Cum putem să ajungem la acest ritm de creștere? Sunt niște măsuri pe care le-am testat în mai multe întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri,” a precizat candidatul dreptei la funcția de primar al Capitalei.