Daniela-Ioana Stăncioi încasează un salariu lunar de 19.000 de lei. Acesta va crește cu 25%

Daniela-Ioana Stăncioi beneficiază de un salariu lunar de aproximativ 19.000 de lei. În curând ea se va bucura de o creștere de 25%. Majorarea va fi însoțită de regularizarea sumelor restante și a dobânzilor acumulate pe parcursul ultimilor șase ani.

Într-o victorie proaspătă, purtătoarea de cuvânt a CSM, doamna Stăncioi, a obținut în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) dreptul la majorarea salariului cu 25%. Măsura se va aplica din anul 2018, retroactiv.

În cursul anului fiscal 2022, remunerația sa lunară a fost în jurul sumei de 19.000 de lei. Salariul provine din activitatea de purtător de cuvânt al CSM. Această atribuție, una ce ar putea fi preluată de orice angajat, nu justifică o compensație echivalentă cu cea a unui judecător de curte de apel.

Determinarea sumei pe care o va primi acum, în urma acestei victorii în instanță, este dificilă, însă, având în vedere declarațiile de avere anterioare, este posibil să se ajungă la aproximativ 500.000 de lei, inclusiv cu dobânzile care se vor adăuga ca penalizare.

Într-un caz recent, Stăncioi a acționat în judecată statul pentru a obține decontarea ochelarilor, în valoare de aproximativ 2.300 de lei, și a obținut câștig de cauză în primă instanță.

csm
CSM / SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Parcursul carierei judecătoarei Stăncioi

Cu o experiență judiciară de doar zece ani, Daniela-Ioan Stăncioi a intrat în sistemul magistraturii fiind numită judecător al Judecătoriei Sector 3 prin decret prezidențial la data de 29 ianuarie 2014, scrie defapt.ro.

În doar trei ani, în anul 2017, Stăncioi a avansat în carieră, devenind judecător la Tribunalul București. O evoluție rapidă, pe care mulți judecători nici nu o pot imagina.

În același an, Daniela-Ioana Stăncioi a fost cât pe-aci să ocupe poziția de purtător de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii. Cu toate acestea, propunerea sa a fost respinsă de către Secția pentru judecători a CSM.

Cu toate acestea, în ianuarie 2019, Stăncioi a fost desemnată în funcția de purtător de cuvânt al CSM, fiind totodată detașată la această instituție.

După doi ani, în ianuarie 2021, detașarea ei la CSM s-a încheiat, astfel că judecătoarea Stăncioi s-a întors la activitatea sa la Tribunalul București.

Un an mai târziu, în februarie 2022, transferul la Curtea de Apel București al magistratei Stăncioi a fost confirmat. O nouă etapă în avansarea sa în carieră.

S-a întâmplat la numai opt ani de la numirea sa ca judecătoare. Doi dintre acești ani au fost dedicați activității de comunicare în cadrul CSM, neavând responsabilități legate de gestionarea dosarelor.

În septembrie 2023, Stăncioi a fost trimisă din nou în detașare la CSM. Aici, și-a reluat rolul de purtător de cuvânt.

În esență, în acest moment, judecătoarea are puțin peste zece ani de experiență în magistratură. Dintre aceștia, nu a petrecut nici măcar opt ani întregi în activitatea judiciară din instanță.