Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut precizări foarte importante cu privire la majorarea cu 14% a punctului de pensie, intrată în vigoare încă de la 1 septembrie.

Alexandru a dat și în trecut asigurări că pensiile majorate cu 14% vor ajunge ”şi mărite şi la timp”.

”Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie.”, a scris ea pe Facebook.

”Pensiile s-au plătit din prima zi”

Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat și au existat numeroase disfuncționalități care au făcut ca pensionarii fie să primească mai puțini bani, fie deloc, s-a arătat în platoul România TV, unde ministrul a participat sâmbătă seară la o emisiune în direct.

Astfel, o pensionară susține că majorarea făcută de la 1 septembrie a fost doar de 11%. Întrebată dacă mai sunt cazuri în care oamenii susțin ca nu au primit aceasta majorare, respectiv 14%, Ministrul Muncii a venit cu clarificări.

”Pensiile s-au plătit din prima zi cu mărirea respectivă. Nu am informații despre nicio astfel de situație.”, a spus Violeta Alexandru.

”Am scos dintr-o stare de încremenire un sistem”

În ceea ce privește recalcularea pensiilor, ministrul susține că forțat destul de tare casele de pensii, urgentând tot procesul.

”Sistemul e suficient de provocat de ambițiile mele. Recalculări s-au făcut pentru toate situațiile. Se poate face treabă. Am scos dintr-o stare de încremenire un sistem. Recalculări s-au făcut. Suntem pe zero la cele mai multe dintre casele de pensii.”, adăugat Alexandru, exprimându-și în același timp nemulțumirea despre situația pe care a găsit-o în controalele inopinate pe care le-a făcut în teritoriu.

”Am să lupt până la ultimul dosar de pensie întârziat. Angajații de la casele de pensii nu înțeleg că se mint pe ei înșiși și bineînțeles pe pensionari. Unora nu le pasă”, a acuzat Alexandru, povestind experiența pe care a avut-o în timpul controlului făcut la Casa de Pensii din Piatra Neamț.

Foto: INQUAM / Octav Ganea