Comisionul perceput de BCR pentru plățile interbancare în lei efectuate la ghișeul bancar (15 lei în cazul persoanelor fizice și maxim 13 lei pentru persoane juridice, în funcție de valoarea plății), precum și cel aplicat la tranzacțiile prin internet banking (3 lei pentru persoane fizice și cel mult 12 lei pentru persoane juridice) va fi valabil și pentru transferurile interbancare în euro efectuate către țări din Comunitatea Europeană.

Comisioanele aplicate de BCR vor fi valabile pentru toate plățile efectuate în România, cât și către băncile din zona SEPA, în cadrul căreia fac parte cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Monaco și San Marino.

Comisioanele pentru tranzacțiile efectuate în țări care nu fac parte din zona SEPA, rămân aceleași, respectiv 0,20% din valoarea plăților efectuate la ghișeele băncii, și 0,10% din valoarea plăților efectuate prin internet banking pentru persoane fizice și 0,15% pentru persoane juridice. Comisioanele aplicate în cazul acestor plăți având o valoare minimă de 25 de euro.