Coronavirus a făcut ravagii în orașul Wuhan din China. Autoritățile chineze au fost nevoite să bage în carantină întreg orașul și să construiască un spital special pentru cei afectați. Coronavirus a ajuns și în România. Un număr de 50 de muzicieni de la mai multe filarmonici din țară, dintre care și Arad, au fost puși sub carantină, după ce au concertat împreună în orașul Wuhan, epicentrul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus.

Autoritățile române au tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile infectării cu acest virus. De asemenea și reprezentanții companiei Aeroporturi București au luat măsuri pentru avertizarea călătorilor privind noul coronavirus.

Astfel, pentru a informa publicul cu privire la pericolul prezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București au fost instalate, ieri, afișe în limbile română, engleză și chineză.

În plus, cei cu probleme respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie.

Aeroportul este dotat cu echipe medicale, pregătite să intervină

Pe de altă parte, reprezentații aeroportului au pus aceleași informații și pe 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.

Serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este complet dotat, cu două echipe medicale (medic, asistent, ambulanțier) și cu două ambulanțe echipate, pregătite de intervenție în orice moment.

Cum afectează virsul?

Coronavirusul afectează nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră ridicată și dificultate mare în a respira. Perioada de incubaţie este cuprinsă între 10 și 14 zile.