PNL a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate. Modelul #Unifarm de guvernare înseamnă nimic pentru români și bani cât mai mulți în buzunarele liberalilor!”, scriu social democrații pe Facebook.

Lipsa banilor de pensii și alocații

Conform celor transmise de PSD, Curtea de Conturi confirmă cele menționate. De asemenea, social democrații scriu că prețurile au fost „umflate și de 12 ori ca să le iasă profituri cât mai mari firmelor de partid”.

„Curtea de Conturi confirmă oficial tunurile PNL de miliarde, date la Ministerul Sănătății, în plină pandemie. Rezultatele controlului sunt un abecedar al fraudelor pe bani publici comise sub directa oblăduire a lui Orban:

  • prețuri umflate și de 12 ori ca să le iasă profituri cât mai mari firmelor de partid;
  • țeapă cu alcool sanitar și manevre financiare pe seama componentelor folosite la izolete;
  • produse predate înaintea semnării contractelor și echipamente predate înainte de finalizarea procedurii de achiziție.

Liberalii au sifonat miliarde și acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii și alocații”, completează aceștia.

Cererea lansată către Iohannis sub pretextul unui apel la umanitate

Social democrații scriu că Iohannis și liberalii „rămân repetenți la umanitate” dacă nu dublează alocațiile copiilor.

„Copiii din toată țara au scris la Cotroceni de ce au nevoie de dublarea alocațiilor. Dacă le taie banii, Iohannis și PNL rămân repetenți la umanitate!

Scrisorile copiilor către profesorul ajuns președinte arată că alocația este pentru majoritatea acestora singura șansă de a-și îndeplini visurile. Cîțu și Orban vor să taie însă aproape 90% din banii pe care copii românilor i-ar primi în plus, de la 1 august. Din visul unei biciclete, de exemplu, liberalii le-ar lăsa doar roata. Acesta este grija PNL pentru viitorul României!

Dublați alocațiile, nu le îngropați aspirațiile!”, este scris pe pagina de Facebook a PSD.