Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat miercuri, pentru Digi24, că Alianța USR-PLUS este gată să își asume guvernarea. „Nu vom da înapoi. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, conducerea României, pentru a o pune pe o direcție sănătoasă.”, a declarat Dacian Cioloș. Declarația sa vine la doar o zi după ce președintele USR, Dan Barna, a declarat că partidul său nu va intra la guvernare, dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament.

Dacian Cioloş mai arată că Guvernul Dăncilă nu trebuie să mai rămână la putere până la alegerile parlamentare de anul viitor. „România trebuie condusă, trebuie guvernată. Când ai un proiect clar se găsesc soluții. Dar hai să punem situația altfel, cum va arată țara peste un an de zile. Trebuie să punem un guvern competent. Să nu mai așteptăm un an de zile.”, a declarat Dacian Cioloș.

Liderul PLUS a adus aminte şi de perioada în care el a fost prim-ministru. „Am învățat din experiența anului 2016 și nu voi mai repeta aceste lucruri. Faptul că am acceptat să guvernăm fără o majoritate clară în Parlament pentru o reformă. (…) Trebuie să ne așezăm la masă pentru a discuta. Dar prima etapă este ca acest guvern să plece. După ce acest guvern va pica sunt multiple soluții pentru guvernare.”, spune Dacian Cioloş.