India a detectat o nouă variantă a noului coronavirus, cu o dublă mutație, după cum a declarat miercuri ministerul Sănătății din această țară. Acesta aspect adăugă un nou motiv de îngrijorare pentru India din moment ce guvernul se luptă deja cu cel mai mare număr de noi infectări și decese din acest an, transmite Reuters.

Secvențierea genomului și analiza probelor din statul Maharashtra au arătat mutații ale virusului care nu se aseamănă cu variantele catalogate anterior, a declarat ministerul într-un comunicat.

Maharashtra este unul dintre cele mai afectate state din India, dar ministerul a declarat că nu este clar dacă noua variantă a cauzat o creștere a numărului de cazuri acolo sau în alte state.

“Deși variantele mai contagioase și o nouă variantă cu mutație dublă au fost găsite în India, acestea nu au fost detectate în număr suficient pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a cazurilor în unele state”, a declarat ministerul într-un comunicat.

India a raportat deja mai multe cazuri ale variantei detectate pentru prima dată în Marea Britanie, precum și unele găsite pentru prima dată în Africa de Sud și Brazilia.

Un nou val de infectări îngrijorează autoritățile din India

Miercuri, India a raportat 47.262 de noi infecții în ultimele de 24 de ore, cea mai mare de la începutul lunii noiembrie, ajungând la un total de 11,7 milioane. Doar Statele Unite și Brazilia au un număr de infectări mai mare.

De asemenea, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în India a crescut la 275 în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare în acest an și ducând totalul la 160.441, după cum arată datele guvernului.

Mai multe state au anunțat interzicerea adunărilor mari înainte de festivalul hindus Holi din acest weekend. Ministerul Sănătății a declarat că statele au fost „sfătuite” să restricționeze participarea publică la acest festival.

Alarmat de această creștere, guvernul a anunțat că își extinde campania de inoculare la nivel național pentru a include pe toți cei cu vârsta peste 45 de ani și a făcut apel la oameni să se vaccineze. India ocupă în prezent a treia poziție în lume în ceea ce privește vaccinările anti-COVD, în spatele Statelor Unite și Chinei.