Răsturnare de situațe în cazul morții lui Petrică Mîţu Stoian. Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian.

Mai exact, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșța, procurori investighează modul în care Petrică Mîţu Stoian a ajuns să moară, în contextul în care el a fost internat la Clinica Nera doar pentru tratament post-Covid.

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, într-un comunicat de presă, de luni.

Ulteror, surse din anchetă au declarat pentru News.ro că marţi ar urma să fie citaţi pentru audieri angajaţii clinicii.

Poliţiştii şi procurorii au dispus să se facă necropsia pentru stabilirea cauzelor decesului întrepretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian.

”Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, transmite IPJ Caraş-Severin.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Caraş-Severin, familia artistului nu se va putea opune deciziei de efectuare a necropsiei.

I s-a făcut rău după prima ședință

Amintim faptul că interpretul de muzică populată din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat în cursul serii de sâmbătă, în jurul orei 20.00 la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. Potrivit informațiilor din spațiun public, el a fost dus de urgenţă, după ce starea sa s-a înrăutăţit, el fiind internat iniţial la Clinica Nera pentru recuperare post-COVID.

În primă fază, sora lui Petrică Mîțu Stoian a anunțat că nu va alea loc o autopsie și că familia se pregătește de înmormântare. Câteva ore mai tîrziu, a revenit si a precizat că s-a răzgândit și vrea autopsia. Decizia a fost luată după ce s-a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian pentru Antena 3.

O posibilă ”forțare de oxigen?”

Se pare că, după ce fusese vindecat de Covid-19, un computer tomograf arăta că plâmănii lui Petrică Mițu Stoian nu prezentau semne de leziune. Sâmbătă seară, la Spitalul din Reșița i s-a făcut un nou CT, iar pe imagini se putea observa prezența unor bule de gaz pe plămân, în partea superioară. În acest context, nu este exclus ca acele bule să fi apărut în urma „forțării de oxigen” pe care o presupune terapia hiperbară pentru că, spun medicii, asemenea modificări nu pot apărea de la o zi la alta.

De ce a murit Petrică Mîţu Stoian

Medicii declarau că starea de sănătate a artistului s-a schimbat destul de repede. Mai exact, Petrică Mîţu Stoian a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. În acest context, medicii de la Clinica privată Nera au solicitat o ambulanţă şi au transferat pacientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa. Acesta a fost internat la Secţia ATI unde a fost intubat, iar după câteva ore a decedat.

Totodată, directorul medical al SJU Reşiţa, a declarat la rândul său că artistul a suferit un șoc septic.

„Domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic. Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat la România TV dr. Cosmin Librimir.

El a mai adăugat că pacienții infectați cu COVID pot rămâne cu sechele, iar dacă boala este mai gravă, aceștia pot suferi și probleme la plămâni.

„Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a mai declarat directorul medical al SJU Reşiţa.