Întins pe 70 de metri pătrați, noul magazin Venera Arapu, din strada Banu Antonache 59, vinde, pe lângă colecția toamnă-iarnă 2011-2012 a designerului, și creațiile studenților și proaspeților absolvenți care au intrat în proiectul Vitrina – Asociația pentru Creație Românească (o convenție de stagiu agreată cu Universitatea Naţionala de Artă Bucureşti care permite viitorilor designeri să facă practică în atelierului de creație al Venerei)
“După o atentă analiză a retail-ului de fashion din România, consider că tocmai momentul de criza pe care îl parcurgem poate fi unul prielnic în demararea aacestui proiect. Produsele Venera Arapu și Vitrina, comparabile creativ și calitativ cu brandurile internaționale de pe piață, au avatajul unui preț adaptat puterii de cumpărare a clienților români”, spune Venera Arapu.
Până la finalul lui 2012, rețeaua Venera Arapu ar putea ajunge la 10 magazine în țară (”Suntem în discuții cu dezvoltatorii a zece proiecte”), plus unul în Shanghai, China.
Colectiile ei și cele sub brandul Vitrina se vând și în multibrandurile Victoria 46, The Place Concept Store, Iqonique Class Studio, dar și în Baneasa Shopping City și Oradea Shopping City.
În ultimii trei ani, Venera și‑a redesenat într‑un mod radical contururile afacerilor de care se leagă numele ei. Pe partea de fashion, în fabrica de confecții din sudul Bucureștiului, în care a făcut ani la rând lohn pentru Versace, Façonnable, Alma sau Polko, nu mai lucrează acum decât exclusiv brandul propriu „Venera Arapu“. O colecție pret‑a-porter, pe care o vinde predominant, circa 70% din vânzări, pe piețele asiatice, dar și la Paris sau București.
Tradus în cifre, brandul „Venera Arapu“ (modă, restaurant, design interior) produce afaceri de circa un milion de euro, potrivit Ministerului Finanțelor.
Venera Arapu (43 de ani) și‑a făcut startul în modă în studenție, pe când a croit primele trei paltoane și le‑a vândut prin magazinul DaDa. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din București. A lucrat pentru casele de modă Givenchy și Paul Ka și a fost primul designer român care a participat, în ’97, la Fashion Week din Paris. Din 2010, Venera Arapu este conferentiar al Universitatii Naţionale de Arte Bucureşti.