Vești bune pentru pensionari! Pensiile se vor recalcula mai repede. S-a dat undă verde de la Guvern

Potrivit datelor actuale, un angajat al caselor teritoriale de pensii prestează servicii în folosul a aproximativ 1.800 de pensionari. În acest context, Guvernul a aprobat suplimentarea personalului. Noii angajați vor participa la evaluarea celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public aflate în plată.

Ministerul Muncii a trimis un comunicat de presă în care anunță că a fost adoptată, miercuri, o OUG care stabilește selectarea prin concurs a 1.000 de persoane, 800 cu studii superioare şi 200 cu studii liceale, care vor desfăşura activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022.

„Ne-am asumat, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, să finalizăm procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare de pensii până la sfârşitul lui 2022. Pentru a putea respecta acest termen, avem nevoie urgentă de suplimentarea personalului din casele de pensii din toată ţara. Digitalizarea dosarelor de pensii este o etapă esenţială a procesului de reformă, pentru că ea va permite ulterior recalcularea tuturor pensiilor din România conform noii legi pe care o avem în lucru. Vrem să respectăm calendarul asumat pentru reforma sistemului de pensii, pentru că au fost deja prea mulţi ani în care pensionarii au avut de suferit”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Salariile acestor persoane vor fi suportate de bugetul de stat

Ministerul Muncii mai spune că veniturile celor 1.000 de persoane selectate vor fi cele prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi vor fi suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Metodologia de repartizare a posturilor urmează să fie stabilită de preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Sursă foto: Dreamstime