Mallorca și Ibiza, restricții privind consumul de alcool

Mallorca și Ibiza, două insule spaniole faimoase pentru plajele lor și petrecerile zgomotoase, impun restricții în ceea ce privește consumul de alcool pe domeniul public. Scopul este de a pondera comportamentele antisociale ale turiștilor.

Autoritățile din Insulele Baleare au anunțat că vor introduce interdicții privind consumul de alcool în patru zone populare printre petrecăreți, inclusiv pe plaja Playa de Palma din Mallorca. Consumul de alcool va fi interzis în anumite porțiuni de plajă și în spațiile publice.

Cei care încalcă aceste reguli, fie ei turiști sau localnici, vor fi pasibili de amenzi între 500 și 1.500 de euro pentru posesia de sticle deschise. Aceste noi reglementări vor intra în vigoare în următoarele zile, după ce vor fi publicate în Official Gazette.

„Decretul privind turismul responsabil” se concentrează pe anumite zone din municipalitățile Palma și Llucmajor din Mallorca, inclusiv stațiunea Playa de Palma și populara destinație pentru britanici, Magaluf. De asemenea, se va aplica și în Sant Antoni de Portmany, din Ibiza, conform informațiilor dpa. Fiecare dintre aceste zone va beneficia de o finanțare anuală de 4 milioane de euro pentru implementarea decretului, bani proveniți din taxele turistice.

Terasele barurilor și restaurantelor, precum și alte locații autorizate pentru consumul de alcool, sunt exceptate de la această interdicție. Consumul de alcool va putea continua pe numeroasele ambarcațiuni destinate petrecerilor. Cu toate acestea, aceste ambarcațiuni trebuie să păstreze o distanță de 1,85 kilometri (o milă marină) față de zonele afectate. În plus, le este interzis ambarcațiunilor să preia sau să debarce turiști în aceste zone. Asociația hotelierilor din Mallorca, FEHM, a salutat restricțiile impuse de autorități, afirmând că vor ajuta la reducerea „turismului necivilizat”.

sticle cu bauturi alcoolice
Băuturi alcoolice; SURSA FOTO: Dreamstime

Satul din Europa în care nu poți găsi alcool

Amintim că în Europa, există un sat în care consumul de alcool nu numai că este interzis, dar băuturile sunt de negăsit. Alcoolul lipsește complet din baruri, pub-uri și magazine.

Acest sat se numește Bournville. Este localizat în sud-vestul orașului Birmingham, din Anglia. A fost fondat de frații George și Richard Cadbury, fii lui John Cadbury.

Nu trebuie să fii localnic al orașului Birmingham pentru a recunoaște imediat numele Cadbury. Acesta este un celebru producător de ciocolată, care a sărbătorit în acest an cea de-a 200-a aniversare. Mai multe puteți citi aici.