Fie că îți plac brunch-urile și cumpărăturile, fie să te relaxezi pe o plajă de vis, Europa oferă suficiente locuri de vizitat atunci când vrei o vacanță de neuitat

Iată cele mai bune locuri selectate de bloggerii de călătorie și de Mypathintheworld.

PARIS, FRANȚA

Capitala Franței este cunoscută drept orașul iubirii, dar știați că Parisul este și o destinație excelentă de călătorii pentru fete? Brutăriile de modă veche produc cele mai bune croissante, bulevardele elegante sunt mărginite de buticuri exclusiviste, iar lista cu muzee este aproape nesfârșită.

Petreceți-vă seara într-unul dintre restaurantele cu vedere la Turnul Eiffel sau faceți o croazieră de-a lungul Senei.

PRAGA, REPUBLICA CEHĂ

Praga este o destinație fantastică pentru fete. Cu reperele sale culturale și istorice impecabile, viața de noapte uimitoare și multe lucruri distractive, aici nu te vei plictisi.

Faceți un tur autoghidat al orașului pentru a vedea atracțiile emblematice într-o zi. Praga are o varietate de restaurante, fie că sunteți în căutarea unei experiențe de lux, fie că doriți un restaurant tradițional ceh.

BARCELONA, SPANIA

Într-un oraș precum Barcelona timpul este singurul de care vei avea nevoie pentru a te bucura de toate frumusețile sale.

De la ciudatele clădiri ale lui Gaudi, arhitectura medievală și cartierele istorice și până la plaje, viață de noapte și localuri uimitoare, aveți nevoie de o vacanță interminabilă pentru a experimenta acest oraș la maximum.

Puteți vizita cele mai frumoase creații ale lui Gaudi, cum ar fi Sagrada Familia și Parcul Güell, puteți călători prin fermecătorul Cartier Gotic sau puteți lua funicularul către Castelul Montjuïc.

LONDRA, MAREA BRITANIE

Dacă ești în căutarea unei călătorii distractive alături de prietenele tale, vei iubi Londra.

Orașul are ce oferi:  de la un brunch la una dintre cafenelele londoneze, până la vizitarea principalelor atracții ale Londrei, cum ar fi Big Ben și London Eye. În plus, Londra găzduiește multe evenimente majore, spectacole de teatru și concerte pe tot parcursul anului, așa că merită să verificați calendarul evenimentelor înainte de a pleca.

TORINO, ITALIA

Dacă sunteți în căutarea unor destinații de city break, trebuie să vizitați Torino.

Veți găsi cinci dintre reședințele regale ale monarhilor aflate pe lista UNESCO, de la celebrul Palazzo Reale (Palatul Regal) la uimitoarea Villa della Regina.

Puteți cutreiera prin centrul istoric (plin de străzi frumoase și piețe atrăgătoare) sau  vă puteți răsfăța cu o ceașcă de băutură locală din cafea și ciocolată (numită Bicerin).

VARȘOVIA, POLONIA

S-ar putea ca Polonia să nu fie prima țară care vine în minte când te gândești la cea mai bună călătorie cu fetele, dar capitala sa, Varșovia, este mult mai modernă și mai primitoare decât credeați. În plus, este incredibil de prietenoasă cu bugetul.

Vă puteți plimba prin orașul vechi, plin de culoare, puteți explora parcurile, puteți lua micul dejun la cafenelele confortabile sau puteți admira repere poloneze precum magnificul Palat Wilanow, Castelul Regal și Palatul Krasiński.

Puteți da un tur prin magazinele concept și muzee unice (cum ar fi Muzeul Neonului și Muzeul Vodcii) sau prin barurile ciudate.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

BUDAPESTA, UNGARIA

Budapesta este într-adevăr unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Păstrându-și istoria, pe care o împletește cu modernitatea, capitala Ungariei este unul dintre cele mai bune orașe europene pentru o excursie între fete.

Începeți prin a vizita cele mai cunoscute repere, cum ar fi Bastionul Pescarilor, clădirea Parlamentului Ungariei și castelul Vajdahunyad.

Nu în ultimul rând, trebuie să vă relaxați la una dintre băile termale, renumite la nivel internațional, inclusiv băile Szechenyi, băile Gellert și băile Lukács.

LYON, FRANȚA

Există un oraș în Franța care pare conceput special pentru vizitatorii care iubesc mâncarea, mătasea, arta, străzile pietruite și picturile murale. Acel oraș este Lyon și odată ajunși aici vă veți îndrăgosti de el.

Lyon este cunoscut drept capitala gastronomică a Franței, așa că ieșirea la un restaurant este un adevărat răsfăț – de la restaurantele locale tradiționale la magnifica piață interioară Bocuse, la restaurante cu multe stele Michelin.

IBIZA, SPANIA

Dacă ești în căutarea unei destinații sinonime cu distracția, niciun loc nu este mai potrivit decât Ibiza. Această insulă din Baleare are multe de oferit, inclusiv o coastă uimitoare, baruri boeme, piețe distractive în aer liber și  o viață de noapte trepidantă.

Vă puteți bucura de soare pe renumitele plaje ale insulei, făcând un tur cu barca în Formentera sau participând la sporturi nautice. Iar noaptea veți putea asculta cei mai buni DJ din lume.

AYIA NAPA, CIPRU

Nu există o destinație mai bună de călătorii pentru fete decât Cipru, cunoscut ca locul de naștere al Afroditei.

Insula este plină de povești minunate despre zeița greacă a iubirii și a frumuseții. Peisajele frumoase, apa cristalină și legendele incredibile te vor face să te îndrăgostești de Cipru.

Ayia Napa este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat de pe insulă. Pe coasta de sud-est a Ciprului, veți găsi unele dintre cele mai frumoase plaje.

Plaja Nissi este un loc idilic, cu un bar pe plajă și o insulă mică – Insula Ayia Napa. Este locația perfectă pentru a face fotografii incredibile sau pentru a înota în apele turcoaz ale Mării Mediterane. De asemenea, este cunoscută și pentru cluburile și barurile  de noapte care satisfac turiștii de orice vârstă.