Angela Merkel are o personalitate favorită din România. Este vorba despre sportiva româncă, Simona Halep. anunțul a fost făcut de fostul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac, într-un interviu acordat pentru GSP Live. 

Mai exact, acesta și-a amintit un episod petrecut în urmă cu mai mulți ani. În acea perioadă, Simona Halep nu câștigase încă un trofeu de Mare Șlem. Atunci, fostul ministru de externe al României i-a transmis constănțencei că are un mare fan la nivel mondial.

Halep a aflat astfel că este urmărită de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cunoscută drept o mare pasionată a sportului. Totodată, el a mai subliniat faptul că, cancelarul Germaniei a întrebat de Halep, pe care a numit-o ”fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante”.

„La un moment dat, când Simona Halep nu câștigase un Grand Slam, cred că făcuse o finală sau ceva de genul acesta, am mers cu ea la ministrul de externe de la acea vreme pentru a obține un pașaport așa cum au toți marii campioni, pentru a circula mai ușor. Atunci, respectivul ministru i-a spus:

«Simona, probabil că toată lumea te-a felicitat, probabil că toți ți-au zis că joci bine, ce echipament, ce rachete, tot felul de nebunii! Eu îți spun un singur lucru: de câte ori merg pe holurile Parlamentului European și mă întâlnesc cu doamna Angela Merkel, mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante». Era favorita cancelarului Germaniei!”, a afirmat Cosac, la GSP Live.

Simona Halep, admirată de Angela Merkel

De menționat este faptul că, succesul Simonei Halep a cunoscut o ascensiune importantă într-un timp foarte scurt. Sportiva româncă a ajuns la peste 350 de săptămâni consecutive petrecute între primele 10 cele mai bune jucătoare ale lumii.

La începutul anului 2014, constănțeanca a ajuns în TOP 10 WTA, iar de atunci, sportiva nu a mai ieșit din vârful ierarhiei tenisului feminin. A fost pe locul 1, 2, dar și pe 3.

În ultimul an, Simona Halep le-a depășit pe Conchita Martinez (319 săptămâni consecutive, acum locul 10) și Lindsay Davenport (333, locul 9), dar mai are un drum lung de străbătut până a ajunge pe locul 7. Acea poziție este ocupată în prezent de Hana Mandlikova, cu 421 săptămâni.

De menționat este faptul că, prima din top, este Martina Navratilova și are o longevitate neverosimilă, de 1000 de săptămâni.