Bucureştiul ocupă în continuare primul loc în ceea ce priveşte numărul de infectări cu noul coronavirus, în condițiile în care sâmbătă s-au înregistrat 202 de noi cazuri.

Cu toate acestea, în prezent, dintr- un număr de 214 paturi destinate ATI, un număr de 109 sunt neocupate, conform raportărilor realizate de către unitățile sanitare în platformă.

În ceea ce privește paturile pe secții, dintr – un număr de 1714, un număr de 589 sunt neocupate.

București, Prahova și Argeș, în topul celor mai multe noi cazuri

Trebuie însă precizat faptul că procesul de ocupare a paturilor este în dinamică în funcție de evoluția clinică a pacienților.

Capitala este urmată de judeţele Prahova şi Argeş. În Bucureşti, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 202 de cazuri noi, iar în total sunt 8.325 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Judeţul Prahova se afla sâmbătă pe locul II, în clasamentul național, având 83 de cazuri noi confirmate, în ultimele 24 de ore.

Alte 70 de cazuri noi s-au înregistrat în judeţul Argeş de vineri până sîmbătă, pe când cele mai puţine infectări au fost confirmate în judeţul Botoşani, unde au existat doar două noi persoane identificate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, sâmbătă, 15 august, la 69.374 de cazuri.

1.328 de cazuri noi în România, de vineri până sâmbătă

Conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, 32.334 pacienți au fost declarați vindecați și 7.814 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, sâmbătă au fost înregistrate 1.328 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 469 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până sâmbătă, 2954 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.