Rusia atacă fără menajamente Alianţa Nord-Atlantică. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susţine că NATO refuză contactele cu Rusia la nivelul reprezentanțelor militare. Totul a fost făcut public la Conferința de la Moscova dedicată securității internaționale, scrie Izvestia.

Rusia, atac la adresa NATO

”NATO nu vrea deloc să comunice pe linia militarilor”, a spus șeful diplomației ruse. Serghei Lavrov susţine că Rusia rămâne deschisă dialogului profesionist, dar că propunerile constructive ale Rusiei de reducere a tensiunilor la granița de contact cu NATO ”rămân pe masă”.

Lavrov a spus, de asemenea, că Moscova este surprinsă de faptul că țările NATO nu au reacționat la propunerea liderului Vladimir Puțin privind stabilitatea strategică. Ministrul a adăugat că, în domeniul stabilității strategice, situația arată deosebit de îngrijorătoare.

”În acest sens, ne-a surprins absența unei reacții coerente din partea țărilor-membre NATO la propunerea președintelui Vladimir Putin de a nu permite apariția în Europa a rachetelor terestre din această categorie și în orice variantă de dotare – atât nucleară, cât și non-nucleară”, a precizat Lavrov.

Pe 23 iunie, secretarul adjunct al Apărării SUA pentru afaceri politice, Colin Cole, a declarat că Washingtonul speră să discute cu Rusia în cadrul dialogului privind stabilitatea strategică viitorul controlului armelor în diferite domenii, inclusiv nuclear.

La 22 iunie, viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a arătat că Moscova și Washingtonul vor demara, în cel mai scurt timp, negocieri bilaterale privind stabilitatea strategică.