Rusia se află în plin război. Avioane de luptă ruseşti au atacat tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia. Semalul venit dinspre Moscova s-a făcut simțit puternic în cursul zilei de duminică. Avionele au atacat tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia. Drept răspuns,  artileria siriană a ucis şapte civili şi a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă.

Informațiile au fost furnizate de martori şi surse din rândul rebelilor, preluate de Reuters. Aceste surse au susținut că o rachetă rusească sol-sol a lovit şi oraşul Qah. Desfășurarea de forțe nu s-a oprit aici. Atacuri aeriene ruseşti au avut loc în apropierea unor tabere de refugiaţi cu populaţie numeroasă, aflate de-a lungul graniţei cu Turcia.

O unitate pentru gaze naturale a fost lovită în oraşul Sarmada, din provincia Idlib. Până în acest moment, nu au existat informaţii imediate referitoare la victime.

Atacurile aeriene ruseşti continuă: Semnalul dat de Turcia

Un purtător de cuvânt al Armatei Naţionale, o alianţă a rebelilor susţinută de Turcia, în nord-vestul Siriei, a spus că Rusia, care susţine guvernul de la Damasc, a încercat să destabilizeze ultimul centru al rebelilor din Siria. Oficialul a subliniat că atacurile nu au fost semnalul unui atac major iminent împotriva Idlib.

”Atacurile aeriene ruseşti continuă. Rachete balistice au lovit, de asemenea, zone apropiate de centrele civile”, a declarat maiorul Youssef Hamoud pentru Reuters. “Încearcă să semene haos şi confuzie”, a punctat el, conform news.ro

Ministerul Apărării din Turcia a declarat că o rachetă lansată de forţele guvernamentale siriene a lovit Qah şi un parc de camioane şi remorci lângă Sarmada, rănind şapte civili. Ministerul a arătat că a fost trimisă o solicitare Rusiei pentru oprirea imediată a atacurilor, iar trupele turce au fost alertate.

Ce a spus Moscova

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Moscovei.

O femeie şi un copil s-au numărat printre cei şapte civili ucişi în atacul împotriva spitalului din oraşul Atareb.

Ministerul turc al Apărării a anunţat anterior că cinci persoane au fost ucise şi 10 rănite într-un atac de artilerie efectuat de forţele susţinute de Damasc asupra spitalului, care se află într-o zonă din nord-vestul Siriei, unde Turcia are o prezenţă militară.