Sistemele de apărare rusești au doborât ținte deasupra regiunii Belgorod, a declarat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov. Belgorod se află în apropiere de granița cu Ucraina.

Apărarea rusă doboară ținte deasupra regiunii Belgorod

„Sistemul nostru de apărare aeriană a intrat în acţiune deasupra Belgorodului, interceptând două ținte aeriene în timp ce se apropiau de oraș. În prezent, nu avem informații despre victime.

Epavele au avariat acoperișul unei case și mai multe mașini. Echipele de intervenție se află la fața locului și fac patrule din ușă în ușă”, a declarat Vyacheslav Gladkov într-o postare pe Telegram.

În ultimele luni, Rusia a văzut cum efectele războiului său din Ucraina se răsfrâng din ce în ce mai mult pe propriul teritoriu.

Belgorodul a fost martor la o serie de atacuri cu drone. Săptămâna trecută, un bombardament „masiv” a rănit patru persoane din regiune. Opt clădiri de apartamente, patru case, o școală și două clădiri administrative au fost avariate în timpul bombardamentelor din Shebekino, un sat din regiunea de frontieră Belgorod.

În cursul nopții de miercuri spre joi forțele ucrainene au efectuat un bombardament puternic asupra regiunii, declarase Gladkov.

SUA ajută Ucraina după prăbușirea barajului Nova Kakhovka

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că a vorbit joi cu omologul său american Antony Blinken despre dezastrul barajului Nova Kakhovka.

Prăbușirea barajului din sudul Ucrainei este unul dintre cele mai mari dezastre industriale și ecologice din Europa din ultimele decenii.

„SUA ne ajută să atenuăm consecințele dezastrului de la Kakhovka, provocat de Rusia”, a transmis Kuleba pe Twitter.

Ucraina a acuzat și condamnat Rusia pentru prăbușirea barajului și pentru bombardarea ulterioară a orașului Herson.

Este încă imposibil de spus dacă barajul s-a prăbușit pentru că a fost vizat în mod deliberat – sau dacă explozia ar fi putut fi cauzată de o defecțiune structurală. Rusia, la rândul său, a acuzat Ucraina pentru dezastrul produs.

Kuleba nu a oferit mai multe detalii despre modul în care SUA au ajutat Ucraina, după inundații.

Ministrul de Externe a declarat că el și Blinken au discutat, de asemenea, despre ajutorul militar al SUA și despre rezultatele sperate pentru summitul NATO din această vară.