David Oancea, cunoscut și sub numele de Vegas Dave, este un american cu origini românești care a reușit să câștige milioane de dolari din pariuri sportive, ponturi și tranzacționarea unor obiecte sportive de colecție.

Acesta are 43 de ani și s-a născut în Michigan, tatăl său fiind român din Sibiu, care a emigrat în 1969 în Statele Unite ale Americii, iar mama sa este o japoneză din Hawaii.

Forbes informează că Vegas Dave a câștigat peste 5 milioane de dolari doar din pariuri sportive. În 2015, a câștigat 2,5 milioane de dolari după ce pariat pe echipa câștigătoare a titlului la fotbal american.

Nu poate paria momentan

David Oancea nu poate paria timp de trei ani, având în vedere că o instanță i-a interzis să facă acest lucru însă situația din prezent nu l-a oprit din a face bani. Datorită ponturilor sportive și tranzacționării obiectelor sportive de colecție a reușit să facă bani și în acest an.

Astfel, în august 2020 a vândut cu 3,9 milioane de dolari un card cu autograful și poza lui Mike Trout, jucător celebru de baseball, la o licitație online.

„Când am cumpărat acest card, toată lumea a spus că sunt nebun pentru că am cheltuit aproape jumătate de milion pe o bucată de carton”, a spus Oancea. Cardul îl cumpărase anterior cu suma de 400.000 de dolari, de la un colecționar din Taiwan.

Vegas Dave e un star și pe rețelele sociale, unde este urmărit de milioane de fani. Aici postează numai imagini cu grămezi de bani, cu obiectele de lux pe are și le cumpără și cu iubita fotomodel.