„Eu, dacă aş mai fi fost azi prim-ministru, nu aş fi făcut alegerile acum. Aş fi încercat să avem un tip de control de stabilitate pe problema de sănătate, pe începutul şcolilor, care mi se pare mult mai important, şi pe problema cu firmele româneşti şi după aceea aş fi făcut alegeri.

Nu ştiu de ce au fost aşa disperaţi să le facă în 27 orice ar fi. Cred că vom plăti toţi un preţ foarte scump pentru graba asta a lor. Când pui interesul de partid înaintea interesului public, totdeauna lucrurile ies prost şi eu am încercat de cele mai multe ori să fac invers”, a transmis șeful Pro România.

Dacă aş fi fost prim-ministru

Victor Ponta este de părere că, potrivit Codului Administrativ, se putea prelungi data alegerilor până când ar fi fost condiţii sanitare sigure.

„Dacă aş fi fost prim-ministru, acum aş fi dat ordonanţă şi aş fi spus: după ce suntem siguri că avem un număr cât de cât sub control de cazuri, după ce sunt sigur că a început şcoala o săptămână, două, trei şi nu avem probleme, după ce suntem siguri că au oamenii unde să se întoarcă la muncă, după aia facem şi alegeri. Nu aş fi făcut alegeri până nu mă lămuream cu pandemia şi cu începutul şcolii.

Am şi întrebat pe pnl-işti în special: de ce se grăbesc cu alegerile? Că să nu mai scadă în sondaje. Şi dacă ne îmbolnăvim foarte mulţi? Se închide, iarăşi, ţara după 27 septembrie şi ei sunt fericiţi că au luat nu ştiu ce vot. Nu ştiu, de fapt, cât de multe voturi vor lua sau ce mari rezultate”, a adăugat Ponta.

Ce va vota Ponta

De asemenea, Victor Ponta a menţionat că luni va vota „cu siguranţă” pentru demiterea guvernului Orban.

„Sper ca de marţi să ne cheme domnul Iohannis la consultări şi să ne anunţe că, în sfârşit, i-a trecut cu Orban şi cu neapărat să fie guvernul lui, să ne anunţe marţi că o să facă un guvern al României, care, de fapt, să se ocupe de ceea ce vor oamenii. Oamenii, în acest moment, au trei probleme: cu sănătatea, că de 6 luni aşa bine tratăm pandemia, încât e cel mai rău acum, începutul şcolilor şial treilea lucru, cât mai ţin firmele româneşti.

Reproşul meu principal pentru Orban şi echipa de la guvernare: tot ce decid, decid cu, în primul rând, aşa, zănatec, nu prea are niciun fel de logică – ai închis toate restaurantele când aveam 100 de cazuri, acum avem 1.500 de cazuri şi le deschizi pe toate. Nu are logică. De ce le-ai închis atunci? Că le deschizi acum? Foarte bine, slavă Domnului, că…”, a mai spus Victor Ponta.

Sursă foto: INQUAM/George Călin.