În ciuda pandemiei, românii sunt gata de vacanțe după cum arată și rezervările pentru munte și mare, dar și pentru mini-vacanța de Paște și 1 mai, unde locurile sunt deja aproape complet epuizate. Pe multe site-uri de specialitate se poate observa că majoritatea locurilor sunt ocupate.

„Sunt destul de multe rezervări pentru vacanțe în România pentru că este primul Paște din pandemie pe care îl putem petrece în afara casei și foarte mulți s-au gândit din timp ce pot face cu această ocazie, e și vacanța pentru copii.

Sunt foarte multe variante pentru petrecerea acestei vacanțe și în afara țării și sunt, de asemenea, foarte multe zboruri charter spre Egipt, sunt probabil mai mult de 15 și nu sunt numai din București ci și din Craiova, Sibiu, Timișoara. Nu sunt doar spre Egipt ci și spre destinații exotice – Maldive, Seychelles sau Dubai”, spune Gabriela Peșeț, consultant în turism, pentru Digi24.

Vacanțe cu obstacole în pandemie

Majoritatea locurile pentru vacanțe s-au epuizat destul de rapid, atât în România cât și în străinătate.

„Vedeam în ultimele zile o bursă a locurilor care mai sunt disponibile pentru vacanța în Egipt de Paște, e ceva ce românii au gândit din timp și și-au făcut planuri. Cei care vor să facă acum găsesc cu foarte mare greutate. Căutarea e mult mai îndelungată”, a adăugat Peșeț.

Din păcate, vacanțele în pandemie întâmpină și anumite obstacole. Multe țări solicită teste negative COVID-19, uneori chiar și pentru copii și chiar. De asemenea, în unele cazuri nu se ține cont dacă turistul este vaccinat sau nu împotriva acestei boli.

„În ce privește Egiptul, dar și alte destinații, pentru că nu s-a uniformizat o metodă, o condiție de călătorie, un stil de a călători, se cere încă un test negativ pentru multe destinații, indiferent dacă persoana respectivă este vaccinată. Nu știu să existe altă regulă – în Egipt se intră cu test negativ la Covid-19 făcut cu 72 de ore înainte de călătorie”.

Sursa foto: Pexels.com