Anunţul a fost făcut la evenimentul “Romanian Social”, organizat de Romanians of DC, cea mai activă organizaţie a comunităţii româneşti din zona Washington, condusă de Bogdan Banu.

Comunitatea românească din zona Washington, DC, i-a acordat ambasadorului României la Washington, George Cristian Maior,…

Posted by Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US on Thursday, 20 February 2020

Cu acest prilej, diplomatul a mulţumit comunităţii pentru sprijinul acordat ambasadei în eforturile de aderare a României la acest program, informează Ambasada României la Washington, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Agerpres, ambasadorul George Cristian Maior a fost invitat special la evenimentul organizat de Romanians of DC, care i-a acordat o diplomă de apreciere, în semn de recunoaştere pentru “munca sa remarcabilă şi continuă în calitate de ambasador şi pentru eforturile notabile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România”.

În urmă cu două zile şi ministrul desemnat al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, declara la audierea în comisiile de specialitate din Parlament că ata de refuz a cererilor de viză pentru SUA este mai mică decât cea din anul fiscal anterior. “Principalul impediment aici este legislaţia americană, care prevede nişte condiţii. Noi îndeplinim toate condiţiile pentru a intra în acest program, cu excepţia condiţiei referitoare la rata de refuz a cererilor de viză, care în momentul ăsta se afla la nivelul de 9,11 la sută. Este în scădere faţă de situaţia din anul fiscal american anterior, când aveam 10,44 la sută, dar nu este suficient pentru că pragul care trebuie trecut este cel de trei la sută”, a afirmat Aurescu.