Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig a anunţat, vineri, că a înregistrat două dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un bărbat plasat în izolare la domiciliu a fost la RAR Sibiu pentru înscrierea în circulaţie a autoturismului, iar alte două persoane au mers în piaţă pentru a vinde fructe şi legume.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, Dosarul nr. 150/P/2020 are ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor şi prevede că, în data de 19 martie, o persoană de sex masculin cu domiciliul în oraşul Avrig care era plasată în izolare la domiciliu din data de 17 martie, s-a deplasat în municipiul Sibiu, la RAR pentru a-şi înscrie în circulaţie autoturismul personal.

Un alt dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig, Dosar nr. 151/P/2020, are ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, în urmă cu o zi, două persoane domiciliate în oraşul Avrig s-au deplasat în piaţa agroalimentară a oraşului pentru a oferi spre vânzare legume şi fructe, deşi acestea erau plasate în izolare la domiciliu din data de 17 martie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig a precizat că în cele două cazuri au fost încălcate dispoziţiile art. 8 alin. 1 din Ordonanţa militară publicată în Monitorul oficial nr. 219/18.03.2020. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Un alt caz revoltător a avut loc în Bucureşti

Un alt caz greu de înţeles a avut loc în Capitală şi a fost relatat de o şoferiţă pe Facebook. Ea spune că un bărbat aflat pe scuter a scuipat-o în maşină, pe geamul pe care-l avea deschis. „Am tras mașina pe dreapta, tremur, nu-mi vine să cred ce tocmai s-a întâmplat. M-a umplut de scuipat pe față, pe haine. Sunt în stare de șoc! Nu știu ce am de făcut”, a scris femeia pe pagina ei de socializare, alături de câteva fotografii în care se vedea şi numărul de înmatriculare al scuterului.

Pe baza imaginilor, poliţiştii l-au găsit pe bărbat foarte repede şi l-au dus la audieri.

„Polițiștii bucureșteni l-au identificat pe cel în cauză în mai puțin de 30 de minute de la sesizare. Bărbatul a fost depistat în trafic de polițiști ai Secției 18 și condus la audieri la Secția 21, competentă teritorial”, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.