Potrivit Digi24, s-a deschis un dosar penal pentru Spitalul Filiași din cauza medicilor care au decis să ducă la urgențe un bărbat care a declarat că a venit din Franța. Bărbatul era deja infectat cu COVID-19 (coronavirus).

Grupul de Comunicare pentru Situații de Urgență a trimis anterior un comunicat de presă în care era specificat ce ar trebui să facă persoanele care vin din țările considerate zone roșii sau galbene.

În acel comunicat, Franța era considerată zonă galbenă. Luând acest lucru în considerare, bărbatul ar fi trebuit să stea în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

23 de cadre au luat contact cu bărbatul

Informații venite pentru sursa anterior menționată arată că din 23 de cadre medicale care au luat contact cu bărbatul, doar pentru 10 dintre ele a venit rezultatul testelor care a fost negativ.

Acești 10 medici nu ar trebui să își facă probleme în legătură cu infectarea cu coronavirus dar testele se vor repeta în următoarele zile.

La ora actuală, bărbatul infectat cu coronavirus, venit din Franța, se află la terapie intensivă la un spital din Craiova.