Este vorba despre românii din municipiul Slobozia, reședința județului Ialomița. Aceștia vor  ieşi din carantină începând cu data de 18 decembrie, potrivit unui Ordin a Departamentului pentru Situații de Urgență, la propunerea CJSU.

De menționat este faptul că, carantina din Slobozia a fost instituită în municipiul reşedinţă de judeţ pe 13 noiembrie, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat Raed Arafat.

Pe durata stării de carantină, în municipiul Slobozia a fost interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene, precum şi circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia celor care au avut motive bine justificate, care au fost completate în declaraţia pe proprie răspundere.

„Începând cu data de 18.12.2020, încetează măsura carantinei zonale pentru municipiul Slobozia. În conformitate cu Evaluarea riscului epidemiologic în vederea instituirii carantinei zonale pentru municipiul Slobozia – judeţul Ialomiţa (…), coroborată cu avizul de ridicare carantină zonală (…), vă aducem la cunoştinţă faptul că, începând cu data de 18.12.2020, măsura cantinei zonale pentru municipiul Slobozia încetează”, se menţionează într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului.