Vești proaste pentru românii care își doreau să asiste la parada de Ziua Națională. Premierul Ludovic Orban susține că nu va mai fi organizată nicio paradă.

El a precizat că Ziua Națională va fi sărbătorită, însă totul se va întâmpla în condiții mult mai stricte.

„Regulile vor fi respectate. Sigur că vom sărbători Ziua Națională, dar vor fi respectate toate regulile de protecție sanitară. Cu siguranță nu va mai fi acea paradă. Nemaifiind paradă, oamenii nu vor mai veni să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în condiții mult mai stricte”, a anunțat premierul.

Peste 5.000 de cazuri în 24 de ore

Cazurile de coronavirus continuă să crească în România. Potrivit datelor publicate de GCS, până duminică, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până duminică, 7.067 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fost raportate 99 decese (54 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara,  Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea,   Vaslui și Municipiul București.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea