România TV a devenit cel mai urmărit post TV al României

Duminică, 5 mai 2024, România TV a cucerit vârful audienței, depășind PRO TV. În decursul a douăsprezece ore, România TV a obținut o cotă de piață de 12,3%, în timp ce PRO TV a înregistrat doar 9,9%. Continuând să fie liderul în furnizarea informațiilor de primă mână, România TV se distinge prin invitații săi de marcă.

România TV rămâne devotată publicului său, fiind mereu alături de oameni și promițând să nu-și dezamăgească niciodată spectatorii. Iată distribuția audienței în mediul urban pentru intervalul 5 mai 2024, între orele 12:00 și 23:00:

  • ROMÂNIA TV – 12,3%;
  • PRO TV – 9,9%;
  • ANTENA 1 – 9,8%;
  • KANAL D – 6,7%;
  • DIGI SPORT – 4,3%.

„Înțeleg că și de Paște, ca și de Crăciun, trebuie să fim mai buni. Ne-am conformat și am plusat. Așa că ore în șir am bătut inclusiv Pro TV, chiar și bucăți de prime time; Vlăduța Lupău vs Tom Cruise, asta finală de Șampionlig. Deci am fost cei mai buni.

Cred că trebuie să ne resetăm și să ne raportăm la altă concurență. Pe aia veche o prinde Paștele nepregătită. P.S. Azi urmează partea a treia a măcelului. Nu ne mai putem extrage din atâta bunătate. În mod uzual, un astfel de material video este însoțit de clasicele mulțumiri adresate telespectatorilor. Fără de care – nu-i așa? – n-am exista. Ceea ce, evident, fac și eu. Deci considerați că deja v-am mulțumit.

Adaug, însă, ceva foarte important. Nu mulțumiri, ci felicitări tuturor colegilor mei de la Romania TV. Pentru că, prin ceea ce fac, vă conving pe voi, cei fără de care n-am exista, să vă uitați zi de zi la noi. Nu cred că ne urmărește cineva din rațiuni sociale sau doar din simpatie. Ci fiindcă vi se pare interesant ce vedeți pe post.

Chestiile alea colorate, în mișcare, nu se fac singure. Și nici nu-s rodul inspirației divine a unui strălucitor creier secret. Dacă am ajuns aici, am făcut-o prin noi. Nu ne-a dăruit nimeni poziția asta. Am câștigat-o. Prin muncă, prin talent, prin inspirație, prin mobilizare…

Merităm mai mult. Și, în ceea ce ține de mine, voi face tot ce-mi stă în putință astfel încât să și obținem. Cunosc echipa asta, după cei aproape 11 ani petrecuți în mijlocul ei, nu în vârful vreunui turn de fildeș, ca pe buzunarele mele. Și știu ce poate. D-aia îmi și permit să mă uit în zare, unde „se vede din depărtare…”, a scris prezentatorul TV Victor Ciutacu pe contul său de Facebook.

victor ciutacu
Victor Ciutacu / SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

În 2023, s-a impus drept liderul televiziunilor de știri

În 2023, postul s-a impus drept liderul televiziunilor de știri. De la începutul până la sfârșitul anului, în fiecare lună și în fiecare zi, telespectatorii din toate categoriile de vârstă au preferat să fie la curent cu știrile și programele oferite de postul TV. Iată distribuția cotei de piață națională pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023:

  • ROMÂNIA TV – 6,8%;
  • ANTENA 3/CNN – 5,0%;
  • DIGI 24 – 1,9%;
  • REALITATEA PLUS – 1,8%;
  • B1 – 0,7%.

Anul trecut, postul TV a fost gazda celor mai importante evenimente, dezvăluiri incendiare, reportaje captivante, interviuri exclusive, anchete de amploare și analize pertinente ale analiștilor de marcă, precum și declarații ale liderilor politici. Datorită acestui conținut de calitate, telespectatorii din toate regiunile țării au consacrat postul TV drept liderul absolut al televiziunilor de știri.

În acest an, România TV rămâne destinația de încredere pentru a fi la curent cu evenimentele din țară și din lume. Aici găsiți informațiile, imaginile și invitațiile care fac diferența și contează.